Woonaccent Makelaars Versobering salderingsregeling uitgesteld tot… | Woonaccent Emmeloord

Versobering salderingsregeling uitgesteld tot 2025Versobering salderingsregeling uitgesteld tot 2025
27 jul. 2022·
Leestijd:

Met de stijgende energieprijzen, neemt de populariteit van zonnepanelen steeds verder toe. Waar de salderingsregeling eerder 1 januari 2023 zou worden versoberd, wordt dit uitgesteld naar 2025. Dat is goed nieuws voor de consument die nu nog zonnepanelen wil aanschaffen.

Hoge investering

De aanschaf en installatie van zonnepanelen is een flinke investering. Met de stijgende energieprijzen wordt de terugverdientijd inmiddels steeds korter en met de verlenging van de salderingsregeling blijven zonnepanelen aantrekkelijk voor de portemonnee. Salderen houdt in dat je te veel aan opgewerkte energie teruglevert aan de energiemaatschappijen, wat vervolgens wordt verrekend met de stroom die je afneemt. Hoe meer je terug levert, hoe lager je maandlasten zijn.

Snelle terugverdientijd

De beoogde datum van 1 januari 2023 om de salderingsregeling te versoberen blijkt in de praktijk niet haalbaar. Minister Jetten van Klimaat en Energie heeft de periode van versobering opgerekt naar 2025. Vanaf dat moment mogen consumenten nog maar een deel van de opgewekte stroom verrekenen met de stroom die ze afnemen. Vanaf 2032 moet de salderingsregeling helemaal zijn afgeschaft. De reden van de afschaffing heeft te maken met de korte terugverdientijd van de zonnepanelen en het moet het gebruik van thuisbatterijen stimuleren.

Lange wachttijden

Wie op dit moment zonnepanelen overweegt, moet rekening houden met lange wachttijden. Door een grote vraag naar de panelen zit er vaak een lange levertijd op. Ook is het vinden van een installateur op dit moment niet eenvoudig. Laat je daardoor niet ontmoedigen en blijf oog houden voor kwaliteit. Deze markt, waarin er veel vraag en beperkt aanbod is, is aantrekkelijk voor cowboypraktijken. Ga daarom altijd in zee met gerenommeerde partijen met een keurmerk (Zonnekeur) of een die is aangesloten bij een branchevereniging.Andere interessante nieuwsartikelen

Hierom zetten wij social media in bij de verkoop van jouw huis

Klaar met werk, heerlijk! Even lekker scrollen op Facebook, Instagram en LinkedIn. Je bent niet de enige die dit doet. Inmiddels gebruiken 14,1 miljoen mensen in Nederland social media! Stel je eens voor hoeveel mensen jouw woning zien als wij jouw woning promoten op social media! Maar heeft het inzetten van social media ook echt positieve invloed op de verkoop van jouw woning? Wij vertellen het je in onze blog.

24 jul. 2023 Meer lezen

Woonaccent Makelaars Emmeloord
Onder de Toren 2
8302 BT Emmeloord

Back to top
Woonaccent Makelaars